Zonnebank, sauna en café

Zonnebank

Onze zonnestudio in Loosdrecht zorgt ervoor dat jij het hele jaar door vergezeld wordt door een lekker bruin tintje. De zonnestudio maakt deel uit van onze sportschool. Het biedt je de mogelijkheid om na het sporten even heerlijk te relaxen op één van onze professionele zonnebanken. Professioneel zonnen betekent ook persoonlijk advies.

Losse verhuur

Zit de zonnestudio niet in je abonnement? Dan kan je gebruik maken van de losse verhuur. Voor €10,- krijg je 3 zonnebank muntjes.

Onze zonnestudio is het hele jaar door open!

In onze zonnestudio ben je het hele jaar door van harte welkom. ’s Winters, om een gezonde kleur te krijgen of te behouden, voor een zonnekuurtje voorafgaand aan een skivakantie of voor een opkikker in de donkere wintertijden. Maar ook ’s zomers zijn er goede redenen om een bezoek te brengen aan onze zonnestudio. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op je zonvakantie, waardoor de kans kleiner is dat je meteen verbrandt in de felle zon. Wij hebben enkel een liggende zonnebank.

Of je nu buiten zont of onder een ‘kunstzon’, de huid moet altijd even wennen aan UV-straling. Daarom kun je het beter langzaam opbouwen. Begin met enkele minuten. Onze zonnebanken hebben specifieke eigenschappen, passend bij verschillende huidtypen, zodat we je maximale bescherming, het beste resultaat en comfort kunnen bieden. Wij geven je graag advies als je bij ons bent. Ter bevordering van hygiëne wordt iedere zonnebank na gebruik gereinigd.

Zonnen zonder afspraak

Je kunt in onze zonnestudio zonnen zonder afspraak. Als je toch al bij ons sport en gebruik wilt maken van onze zonnestudio, dan ben je voordelig uit met een abonnement met extra keuze optie: zonnebank. Dit betekent voor jou onbeperkt zonnen én sporten in onze mooie fitnessruimte. Daarnaast mag je ook nog eens gebruikmaken van de sauna en gratis douchen. Zodra je naar buiten stapt, voel je je fris en fit.

Sauna

Wij beschikken bij Basic Fitness Loosdrecht over gescheiden sauna’s, deze sauna’s zijn een gratis service en bevinden zich in de kleedkamers. In verband met hygiëne vragen wij je om vóór gebruik van de sauna te douchen, geen etenwaren te nuttigen en op een handdoek plaats te nemen. Het is bij Basic Fitness Loosdrecht alleen mogelijk en toegestaan om een eucalyptus-geur op te gieten.

Onze sauna is het hele jaar door open!

In onze gescheiden sauna ben je het hele jaar door van harte welkom! Zie hier onze openingstijden voor de sauna.

Sauna zonder afspraak

Bij Basic Fitness Loosdrecht hoef je geen afspraak te maken om gebruik te maken van de sauna.Wil je gebruikmaken van de sauna geef dit dan voor het sporten aan één van onze medewerkers van de receptie door. In verband met energiebesparing worden de sauna’s op verzoek aangezet.

4 redenen waarom de sauna goed voor je is

1: pijn verminderend

Heb je last van gewrichts- of spierpijn? Maak gebruik van de sauna. De sauna verminderd de pijn, doordat de warmte de spieren versoepelen. Ook herstellen je wondjes sneller, waardoor deze ook minder lang pijn doen.

2: immuunsysteem

Ben je snel ziek of verkouden, dan is een bezoek aan de sauna een echte aanrader! Door de hitte maakt het lichaam meer witte bloedcellen aan, waardoor je wordt beschermt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

3: Rustgevend

Zweeds onderzoek toont aan dat je lichaam in de sauna serotonine aanmaakt, een stofje dat ervoor zorgt dat je je relaxed en vrolijk voelt. Het bloed wordt van veel zuurstof voorzien en de snellere doorbloeding heeft goede invloed op alle organen, waaronder de hersens. Je voelt je hierdoor geestelijk fit en vol energie.

4: gezonde en schone huid

Je lichaam reageert flink op de warmte in de sauna. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je gaat zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Zo kan je huid goed schoon worden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Uit een onderzoek is gebleken, dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook echt sterker van.  

Grand Cafe The Lounge

Heb je voor of na het sporten zin in een opwarmend of verfrissend drankje? Dan zit je helemaal goed in ons Grand Café the Lounge. Hier kun je gezellig bijpraten met andere sporters. Ook kan je de krant lezen of een tijdschrift naar keuze van onze leestafel. Bekijk hier onze openingstijden van The Lounge. Grand cafe The Lounge beschikt over gratis wifi, voor vragen kan je bij de receptie terecht.

Onze menu kaart beschikt over de volgende drankjes en hapjes:

  • Warme dranken
  • Frisdranken
  • Bier/wijn
  • Diverse candybars
  • friet & warme snacks
  • Divers fruit
  • Tosti’s & panini’s
  • Verschillende broodjes