Squash Hilversum

Of je nu een beginnend talent bent of een zeer ervaren speler, squash is een leuke sport voor iedereen. En is ook nog eens enorm goed voor je uithoudingsvermogen. Houd je van een beetje actie en uitdaging? Dan is dit jou op het lijf geschreven. Bij onze squash locatie bij Hilversum kun je onze banen per keer huren. Heb je een Basic Extra abonnement van Basic Fitness? Dan mag je zelfs onbeperkt gebruikmaken van onze squashbanen. We hebben er maar liefst vier, dus grote kans dat we er altijd een voor je vrij hebben. Ze beschikken stuk voor stuk over een zwevende houten vloer, dat zorgt voor een goede grip. Wordt het je eerste potje squash? Dan leggen we je graag even uit wat je kunt verwachten.

Zo speel je squash

Squash komt van oorsprong uit Engeland, maar heeft inmiddels menig sportief hart veroverd. Het is een spel voor jong en oud, want het tempo bepaal je helemaal zelf. Je kunt squash vergelijken met tennis, je staat alleen niet tegenover maar naast elkaar. Ook is er geen net, maar een muur. De regels zijn vrij simpel: de bal mag de zijmuren raken, zolang deze maar onder de bovenste lijn blijft. Ook mag de bal maar één keer de grond raken voordat hij opnieuw geslagen wordt. Het doel van het spel? De bal op zó’n manier slaan, dat je tegenstander hem niet meer kan raken. Een uitdaging, waarbij je conditie flink op de proef wordt gesteld.

Squash speel je meestal met zijn tweeën, maar kan ook met drie of vier spelers. In dat laatste geval spreek je van een dubbelspel: twee tegen twee. Heb je niemand anders om het tegen op te nemen? Dan kun je ook in je eentje een groot aantal oefeningen doen.

Baanhuur squash bij Hilversum

Wil je een keer los komen spelen? Je vindt onze actuele prijzen HIER

Meer dan alleen squash

Basic Fitness is een sportschool in Loosdrecht, dat grenst aan Hilversum, met een nog veel breder aanbod dan alleen squash. Dus wat voor type je ook bent, we hebben altijd een passende sport voor je. Denk aan spinning, FunXtion, fitness, yoga en vele andere groepslessen. Sporten moet bovenal vooral leuk en gezellig zijn. Kom gerust eens langs, dan laten we je met plezier onze mogelijkheden zien. Tot gauw!