Virtueel-, Spinning en RPM

Spinning

Met spinning verlies je heel wat calorieën

Onze sportschool in Loosdrecht zou niet compleet zijn zonder spinning en RPM. Het is één van de meest effectieve manieren om snel af te vallen, want je verliest heel wat calorieën. Het is een pittige training voor vrouwen én mannen met doorzettingsvermogen. Het betekent hard werken, maar een bijkomend voordeel is dat je er mooie ronde billen en stevige dijen van krijgt. Je kunt met dit intensieve fietsprogramma beter je vrouwelijke vormen benadrukken. Heb je interesse? Kom naar onze sportschool in Loosdrecht en meld je direct aan als deelnemer. Wij reserveren dan alvast een plek voor je!

Het grootste probleem met bilspieren is dat ze vaak inactief zijn. Als je de hele dag zit en weinig beweegt, worden de bilspieren als het ware lui. Door deze specifiek en bewust te trainen worden ze als het ware wakker geschud. Spinning is dé perfecte wake-up call. Eentonig? Zeker niet, want de afwisseling wordt bereikt met sprints, klimmen, staand fietsen en zittend fietsen. Tijdens de training zorgt de opzwepende muziek voor de juiste stimulans. Spinning is geschikt voor iedere leeftijdsgroep, omdat je individueel de weerstand van de fiets kunt instellen. Je kunt net zo hard gaan als je zelf wilt! Wil jij ook het effect van spinning beleven? Kom dan een keer langs.

Spinning is zeker ook een sport voor mannen!

Omdat het er lekker wild aan toe kan gaan, is het zeker ook een sport voor mannen! Spinning is voor iedereen, waarbij vetverbranding een belangrijke rol speelt. Bij een les spinning verbruik je wel tussen de 600 à 700 calorieën. Misschien nog wel meer als je heel hard fietst. Daarbij kun je ook nog eens je fietsprestaties verbeteren, want je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen.

Spinning geeft een kick, want het is intensief en daardoor ga je veel zweten. De training begint met het rekken en strekken op de fiets om blessures te voorkomen. Daarna volgt een reeks aan intensieve oefeningen waardoor de sluimerende adrenaline in je lichaam omhoog schiet. Dit maakt dat je in een fijne, euforische stemming komt! Volharding is nodig omdat adrenaline pas na een bepaalde tijd en bij een bepaald inspanningsniveau wordt aangemaakt.

Dé ideale BBB-training

Spinning maakt een einde aan het overtollige vet van het hele lichaam en specifiek het vet op buik, billen en benen. Dus is het ook een ideale BBB-training. BBB pakt de drie belangrijkste B’s van je lichaam aan, namelijk buik, benen en billen. Met spinning werk je op een plezierige manier aan onderdelen zoals balans, vitaliteit, conditie én kracht!

Wil je een nog intensievere BBB-training? Doe dan mee aan RPM. Deze training is bedoeld voor een meer ervaren sporter, want het inspanningsniveau ligt een stukje hoger dan bij spinning. Ben je nieuwsgierig naar het volledige groepslesaanbod in onze sportschool? Neem dan een kijkje bij onze groepslessen die je vindt onder het menu ‘faciliteiten’. Voor welke training je ook kiest, wij zorgen ervoor dat je op een professionele manier wordt begeleid. Tot snel bij Basic Fitness in Loosdrecht!

Voordelen van Spinning

 • Workout voor het hele lichaam
 • Low impact training
 • Sneller afvallen
 • Trainen voor je longen
 • Met instructeur

RPM

RPM van Les Mills

De bekendste les van Les Mills is zonder enige twijfel RPM, wat letterlijk staat voor Raw Power in Motion. RPM is de workout wanneer je wilt afvallen of je conditie en uithoudingsvermogen wilt verbeteren in groepsverband. De les wordt gegeven in onze indoor spinningzaal , waarbij je op een speciale fiets samen met onze instructeur de limieten van je eigen kunnen opzoekt en overtreft. De les wordt zoals gezegd gegeven in groepsverband en doordat Les Mills elk kwartaal met een nieuwe training komt zit er voldoende variatie in de lessen. De lessen worden overigens gegeven op ontzettend opzwepende en krachtige muziek.

Opbouw van de les RPM

De les is gebasseerd op hetzelfde principe als een les spinning. Beide zijn afgeleid van het buiten fietsen als een wielrenner. De letterlijke vertaling van ‘spinning’ is dan ook ‘snel ronddraaien’ en dat is wat je zeker gaat doen tijdens een les op de fiets. De les RPM heeft vaak een bepaalde structuur dat er als volgt uitziet: Warming up, tempo verhoging, heuvels, gemixt terein, klim, sprint, terugreis en stretch.

Verschil RPM en Spinning

Zoals aangegeven zijn zowel RPM als Spinning beide indoor fietslessen in groepsverband. Het grote verschil tussen beide is dat RPM een gepatenteerde les is en je zonder een licentie van Les Mills hier niet les in mag geven. Hierdoor wordt er een stukje kwaliteit geleverd in de vorm van getrainde instructeurs. Er wordt voor variatie gezorgd middels de 3 maandelijkse choreografie.

Spinning daarentegen kan door elke instructeur gegeven worden. De instructeur mag zelf zijn eigen lessen invulling geven waar dat bij RPM niet het geval is.

VOORDELEN van RPM

 • Stijging van je hartslag
 • Verbetering van je conditie
 • Strakkere benen en billen
 • Betere coördinatie en lenigheid
 • Met instructeur
 • Wordt gehouden in de aparte spinning/RPM zaal

Virtueel spinning

Wat is Wexer Virtueel spinning?
Al jaren behoort spinning tot een van de meest populaire groepslessen. De lessen Virtueel Spinning gaan nog een stapje verder. Gefilmde routes nemen je mee naar bestemmingen over de hele wereld. Door de High Defenition videobeelden is het alsof je de route daadwerkelijk aan het fietsen bent.

De voordelen van Wexer virtueel spinning

 

 • Verbetering van uithoudingsvermogen en fitheid
 • Extra motivatie door zeer uitdagende routes
 • Benen, billen en heupen worden optimaal getraind
 • Gemiddeld calorieverbruik van maar liefst 600 calorieën per les
 • Kan op je eigen moment in de fitnesszaal gevolgd worden
 • Eigen muziek en geluid