Yoga Hilversum

Ben je op zoek naar een locatie voor yoga in Hilversum? Dan zit je bij Basic Fitness helemaal goed. Onze sportschool in Loosdrecht grenst aan Hilversum, dus daar ben je zo. En als je wilt, kun je voor de deur gratis parkeren.

Het uitoefenen van yoga biedt enorm veel voordelen voor je lichaam én geest. Je wordt er niet alleen fysiek sterker van, maar het voorkomt ook stress. Bovendien komt het je adembeleving en concentratie ten goede. Klinkt goed? Bekijk snel in ons groepslesrooster wanneer je kan deelnemen aan een yogales, en reserveer online meteen een plekje!

Wat is yoga eigenlijk?

Vandaag de dag hebben we het zo druk met werk en zorgen, dat we nauwelijks nog stilstaan bij onszelf. Daar steekt yoga een stokje voor. Want hierbij draait het allemaal om de verbinding tussen lichaam en geest. De ademhaling is hierbij enorm belangrijk. Misschien merk je zo nu en dan dat je je opgejaagd en nerveus voelt? Iets dat gemakkelijk is op te lossen met de juiste ademhalingstechnieken die je tijdens onze yoga lessen bij Hilversum leert. Door je ademhaling te beheersen, kun je beter denken met als gevolg dat je bewuster naar je lichaam gaat luisteren. In combinatie met krachtige houdingen kun je stress, spanning en blokkades leren voorkomen en wegnemen. Gelukkig kun je bij ons niet goed of slecht zijn in yoga. Het gaat er namelijk niet om hoe de houdingen eruit zien, maar wat het met je doet. Dat is het belangrijkste.

Het stretchen van de spieren

Bij de meeste sporten worden je spieren korter doordat je ze traint. Stretchen is daarbij essentieel, zodat je spieren kunnen herstellen. Doordat ze weer langer worden, voorkom je blessures en blijf je leniger. Dat stretchen van de spieren is dan ook een belangrijk onderdeel van yoga. Door de combinatie van yoga houdingen en ontspanning breng je kracht en stretch in balans. Zo creëer je ruimte in je spieren én in je hoofd.

De trainingsdoelen en effecten van yoga

Yoga verbindt dus adem, krachtige houdingen en meditatie zodat je in het dagelijkse leven bewuster naar je lichaam luistert. Kom je yoga volgen op onze locatie bij Hilversum, dan ervaar je het volgende:

  • Een verbetering van je adembeleving en concentratie
  • Meer flexibiliteit en balans
  • Vastzittende spieren worden losgemaakt, zoals in je nek en schouders
  • Je leert spanning te signaleren en stress te voorkomen
  • Je verbetert je lichaamshouding en versterkt je rompspieren
  • Je krijgt meer kracht in je hele lichaam, en profiteert daarmee dus ook van figuurcorrectie
  • Je voorkomt blessures