Squash

Squash voor een beter uithoudingsvermogen

Sporten is leuk, want er is veel keuze. Omdat er zoveel keus is, heb je eigenlijk geen excuus om niet naar onze sportschool te komen. Ben je gek op squash? Het is een wereldwijde sport en erg goed om je uithoudingsvermogen mee te verbeteren. Als je van een uitdaging houdt, dan is dit moment voor jou! Je kunt direct lid worden of gebruik maken van onze losse verhuur. In het Basic Extra abonnement is squash al inbegrepen.

Baanhuur Squashen Loosdrecht

Wil je gewoon een keer los komen spelen? Je treft hieronder een overzicht aan van de huurprijzen. Squash doe je met minimaal twee personen, dus je kunt de kosten eventueel delen.

Losse verhuur

45 minuten60 minuten
Maandag t/m vrijdag09.00 – 22.00€ 16,50€ 22,00
Zaterdag & zondag09.00 – 20.00€ 16,50€ 22,00

Sportschool Basic Fitness met vier squashbanen

Onze sportschool beschikt over vier squashbanen die zijn uitgevoerd met een zwevende houten vloer. Het is een ideale sportvloer waar je heerlijk op kunt sporten. Heb je nog nooit squash gespeeld? We leggen je in het kort even uit wat je kunt verwachten.

Squash is een beetje vergelijkbaar met het tennisspel, maar je staat niet tegenover elkaar maar naast elkaar. Je maakt geen gebruik van een net, maar van een muur. Het spel wordt meestal met z’n tweeën gespeeld, maar je kunt het ook spelen met drie of vier personen. Met vier personen speel je een dubbelspel, twee tegen twee. Als er niet altijd iemand is met wie je kunt spelen, kun je ook in je eentje een groot aantal oefeningen doen op de squashbaan.

De basisregels zijn vrij simpel. De bal mag de zijmuren zo vaak als je wilt raken, zolang deze maar onder de bovenste rode lijn blijft. De bal mag maar één keer op de grond komen voordat hij opnieuw geslagen wordt. Het doel van het spel is om de bal op zo’n manier te slaan, dat je tegenstander de bal niet meer kan raken. Het is een sport waarbij je onder meer werkt aan je conditie, maar het is ook nog eens een gezellige sport.

Squash is voor alle leeftijden

Van oorsprong komt squash uit Engeland. maar het inmiddels behoorlijk ingeburgerd in Nederland. Het wordt door jong én oud gespeeld, want je kunt het tempo zelf bepalen. Het ligt aan jezelf en aan je squashpartner hoe hoog je het tempo opvoert! Ons advies is altijd: start rustig en het tempo komt vanzelf. Onze sportschool in Loosdrecht biedt uiteraard nog veel meer leuke sporten. Denk maar aan spinning, FunXtion en vele andere groepslessen.

Basic Fitness is een sportschool die past bij iedereen. Vanuit de gedachte dat wij een breed publiek willen bedienen bieden wij onze leden verschillende mogelijkheden aan. Sporten moet vooral leuk en gezellig zijn. Kom gewoon eens langs! Met veel plezier geven wij je een rondleiding. Tot gauw!